KIES VOOR VEILIGHEID

Je zult nooit concessies doen aan de veiligheid van je baby. Dus doen wij dat ook niet!

Als gevolg van de groeiende belangstelling voor functionele slaapproducten, zoals babyhangmatten, zien we dat steeds meer merken goedkope kant-en-klare producten verkopen die helaas de veiligheid in gevaar brengen.

De realiteit is dat de productie van veilige kwaliteitsproducten duur is. Daarom gaan kwaliteit, veiligheid en een lage prijs niet samen.

ONTHOUD…

Stel altijd de volgende vragen als je overweegt om slaapproducten voor je baby te kopen:

  • Waar worden de producten ontworpen en ontwikkeld?
  • Voldoet het product aan de Europese veiligheidsnormen, zoals EN-1130:2019?
  • Hebben de producten een GOTS-keurmerk?
  • Hoe worden de prijzen laag gehouden - ontbreekt er iets dat de veiligheid in gevaar kan brengen?

ALS HET NIET VEILIG IS, VERKOPEN WE HET NIET

Vanaf het begin is Moonboon vastbesloten om te investeren in kwaliteitsmaterialen en veiligheid. Daarom hebben we Deense ingenieurs in huis voor de ontwikkeling en het toezicht op de productie. De producten worden gedurende de hele productontwikkelingsfase op veiligheid getest door externe veiligheidsadviseurs (onder andere Consumer Lab Denmark). Dit zorgt ervoor dat de producten voldoen aan de strenge Europese veiligheidsnormen. Je weet dus zeker dat je baby in goede handen is als je voor Moonboon kiest.

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we de belangrijkste veiligheidskenmerken waar je op moet letten bij babyhangmatten, standaards en wiegmotoren op een rijtje gezet.

DE VEILIGSTE KEUZE

De Moonboon-bundels voldoen volledig aan de Europese veiligheidsnorm EN-1130.2019.
WAARSCHUWING:
  • Koop geen ophanghaken of metalen kettingen in de bouwmarkt. Er zijn helaas gevallen bekend waarbij baby's metaalsplinters in hun ogen hebben gekregen, maar nooit van een Moonboon product.
  • Als je besluit onderdelen te kopen van een externe leverancier, let dan op het gebruikte materiaal/metaalkwaliteit en gebruik nooit gecoate producten van welke soort dan ook.