ONZE VERANTWOORDELIJKHEID PRESTATIES

We zijn er erg trots op dat we als bedrijf GOTS-gecertificeerd zijn en dat onze producten erkend zijn door en met de OCS-standaard.

GOTS-KEURMERK

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en vertegenwoordigt 's werelds toonaangevende standaard voor biologische vezels. Dit garandeert dat alle leveranciers langs de toeleveringsketen van een product uitstekende arbeidsomstandigheden garanderen en waar mogelijk biologische materialen gebruiken. ​

Producten met een GOTS-keurmerk voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van verantwoordelijkheid, respect voor het milieu en de mens. Je kunt er dus zeker van zijn dat je Moonboon-product is geproduceerd zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën of pesticiden.

Voor producten met een minimum van 70% wordt het label "gemaakt met biologische materialen" gebruikt. Producten met meer dan 95% biologische materialen krijgen de status "biologisch".

Naast onze GOTS-gecertificeerde producten is Moonboon als bedrijf geïnspecteerd en beoordeeld volgens de GOTS-eisen. De standaard bevat zowel sociale als milieucriteria die zorgen voor de regulering van arbeidsomstandigheden, afvalwaterbehandeling, gebruik van chemicaliën en productkwaliteitseisen. We zijn er trots op dat we dankzij onze inspanningen als bedrijf GOTS-gecertificeerd zijn!

OCS-CERTIFICAAT

Moonboon is gecertificeerd volgens de Organic Cotton Standard, die biologisch geteelde katoen certificeert en volgt van de bron tot het eindproduct.