Verzwaarde Producten

Ontdek nu onze nieuwe Verzwaringsdeken en meer!

Verzwaarde Producten

Ontdek nu onze nieuwe Verzwaringsdeken en meer!

ONTWIKKELD DOOR EXPERTS

Verzwaarde Producten kunnen ervoor zorgen dat je baby beter slaapt en sneller tot rust komt. Ze zijn ontworpen om het zenuwstelsel van je baby te stimuleren door een zachte druk uit te oefenen die aanvoelt als een knuffel.

VERZWARINGSDEKEN

Ontworpen om kinderen tussen 12 maanden en 7 jaar te helpen hun gevoel van rust terug te vinden en beter te slapen. De deken is perfect om te gebruiken voor het slapengaan of om lekker in weg te kruipen op de bank.

Het geeft je kind controle over hoe vaak ze de deken gebruiken. Gebruik het als onderdeel van een routine om je kind te kalmeren voor het naar bed gaat.

One size (12 maanden-7 jaar) €130
Nature
highlighted image

VERZWARINGSDEKEN BUNDLE

Ontworpen om kinderen tussen 12 maanden en 7 jaar te helpen hun gevoel van rust terug te vinden en beter te slapen. De deken is perfect voor gebruik bij het slapengaan of tijdens het knuffelen op de bank.

Het zachte en gelijkmatige gewicht van de deken zal je kind kalmeren, terwijl het zijdezachte beddengoed ongeëvenaard comfort biedt. Alles voor een goede nachtrust.

One size (12 maanden-7 jaar) €160
Seagrass
Desert
Ocean
Moss
highlighted image

VERZWAARDE SLAAPZAK

De Verzwaarde Slaapzak is perfect voor in de wandelwagen of kinderwagen, voor een dutje overdag, of om in te kruipen voor of tijdens het slapengaan, en is voor kinderen die gewicht tijdens hun slaap rustgevend vinden.

9-12 kg €130
12-15 kg €130
Nature
Stone
highlighted image

VERZWARINGSVEST

Gebruik het Verzwaringsvest om je kind te helpen tot rust te komen nadat het een actieve dag heeft gehad - perfect voor een dutje of voor het slapengaan. Het vest biedt een zacht gewicht voor het slapengaan als je kind nog wil bewegen.

9-12 kg €130
12-15 kg €130
15-19 kg €130
Nature
Stone
highlighted image
logo
Deep Touch Pressure Therapy (DTP)

Onze Verzwaarde producten zijn geïnspireerd op DTP - een methode die het proprioceptieve systeem van het lichaam stimuleert door gebruik te maken van zacht gewicht. Toegepast op het hele lichaam heeft dit gewicht een kalmerend effect op zowel kinderen als volwassenen.

logo
ONTWIKKELD DOOR EXPERTS

Onze OSC-gecertificeerde Verzwaarde producten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met ons team van slaapexperts in Denemarken. Ze zijn getest volgens de hoogste Europese veiligheidsnormen en worden gemaakt met veiligheid als uitgangspunt.

logo
ONTWORPEN IN DRIE LAGEN

De buitenste laag van de deken is gemaakt van 100% biologisch katoen, terwijl de middelste laag bestaat uit een polyester membraan dat is verdeeld in kleine, veilige compartimenten met vezelvulling en kleine glasparels die voor het gewicht zorgen. De voering is van zachte en duurzame biokatoenen jersey.

WAT ZIJN VERZWAARDE PRODUCTEN?

Verzwaarde producten voor baby's en kinderen zijn speciaal ontworpen om kinderen te helpen kalmeren en beter te laten slapen. Het zachte en gelijkmatige gewicht is troostend als een knuffel en helpt om het zenuwstelsel te kalmeren.

De Verzwaarde producten van Moonboon bevatten kleine glazen bolletjes, zo klein als zandkorrels, die helpen om het gewicht gelijkmatig te verdelen en geen geluid maken als ze door elkaar worden geschud. Ze zorgen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling zodat ze kinderen helpen hun zintuiglijke indrukken te reguleren, rustiger te worden, te ontspannen en zich te concentreren op een taak.

HOE ZE WERKEN

Onze Verzwaarde Producten zijn geïnspireerd op Deep Touch Pressure (DTP) Therapy, een methode die zintuiglijke input stimuleert door dingen te simuleren zoals stevige knuffels, aanrakingen, knijpen of omwikkelingen. Wanneer deze sensaties over het hele lichaam worden toegepast, kan DTP een kalmerend effect hebben voor zowel kinderen als volwassenen.

Dit gelijkmatige gewicht helpt ook bij het simuleren van spieren en gewrichten (bekend als proprioceptieve stimulatie), wat het zenuwstelsel een signaal geeft om de productie van het stemmingsregulerende hormoon serotonine te verhogen. Het vermindert ook het stresshormoon cortisol en verhoogt melatonine, dat ons helpt slapen.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Alle kinderen zijn anders en hebben individuele behoeften. We raden je aan om altijd de productinstructies te volgen en een ontspannende omgeving voor je kind te creëren tijdens het gebruik. De verzwaarde producten zijn het meest effectief als onderdeel van een ontspanningsritueel of -routine.

Hou er rekening mee dat het effect niet altijd hetzelfde is. Veel factoren kunnen een rol spelen en de slaap van kinderen en baby's beïnvloeden. Winderigheid, tandjes of een zware dag kunnen bijvoorbeeld leiden tot een slechtere nachtrust.

Maar zoals gezegd, kinderen zijn verschillend en reageren verschillend. Daarom raden we aan om uit te proberen hoe de Verzwaarde Producten het beste werken voor je kind.

highlighted image

WAT IS HET EFFECT VAN VERZWAARDE PRODUCTEN?

 • Verhoogt de kwaliteit van de slaap
 • Kalmerend en ontspannend effect
 • Minder hyperactiviteit
 • Vermindert symptomen geassocieerd met angst en sensorische uitdagingen
 • Voorziet het lichaam van gecontroleerde sensorische input
 • Verzwaarde Producten

  SLAAP- EN BORSTVOEDINGSCONSULENT

  MIA BERNSCHERER BJØRNFORT

  "Deze producten zijn ontworpen om voor, tijdens en na het slapen gebruikt te worden. Net als onze Wieg en Babyhangmat kunnen onze Verzwaarde producten het zenuwstelsel van je baby helpen kalmeren. Gebruik ze als onderdeel van de normale slaaproutine van je kind."

  HOE GEBRUIK JE VERZWAARDE PRODUCTEN?

  VERZWARINGSVEST

  Ons Verzwaringsvest is ontworpen om je kind te helpen kalmeren. Het is perfect voor gebruik na een actieve dag, als onderdeel van een dutje of bedtijdroutine, of tijdens het onrustige uurtje voor het slapengaan. Het vest kalmeert je kind maar geeft het ook bewegingsvrijheid. Het kan het best worden gebruikt in een kalmerende omgeving, bijvoorbeeld tijdens het lezen en met gedimd licht. Het is het perfecte product om te gebruiken als je baby de Babyhangmat niet meer gebruikt, maar nog steeds het gevoel van rust nodig heeft dat de hangmat gaf.

  VERZWAARDE SLAAPZAK

  Ontworpen om je baby te helpen sneller in slaap te komen en beter te slapen met minder verstoring van de zintuigen. De verzwaarde slaapzak is perfect voor dutjes of als onderdeel van je normale bedtijdroutine.

  VERZWARINGSDEKEN

  De Verzwaringsdeken is ontworpen voor kinderen van 12 maanden tot 7 jaar. Hij is ontworpen om je kind te helpen tot rust te komen en te ontspannen, wat uiteindelijk leidt tot een betere slaap. Gebruik hem op de bank voor het slapengaan, als onderdeel van je normale slaaproutine of voor en tijdens dutjes. De deken weegt 3 kilo en kan gebruikt worden met ons Junior Beddengoed.

  Onderzoek wijst uit dat Verzwaarde producten na 15 tot 20 minuten beginnen te werken. Maar kinderen zijn verschillend en reageren verschillend. Daarom raden we je aan om te experimenteren en uit te zoeken hoe het product voor jouw kind het beste werkt.

  Na ongeveer 30 minuten gebruik zal het zenuwstelsel gewend zijn aan de zwaarte en zal het effect geleidelijk afnemen. Sommige slaapexperts raden aan om het product 20-30 minuten per keer te gebruiken, terwijl anderen aanraden om er 's nachts mee te slapen om je kind niet wakker te maken.

  Als je het product wilt weghalen en opnieuw wilt gebruiken om het effect te verlengen, raden we je aan om het zenuwstelsel vooraf de tijd te geven om te 'resetten'. Dit duurt ongeveer 20-40 minuten.

  Het verzwaringsvest, de verzwaarde slaapzak en de verzwaringsdeken zijn allemaal ontworpen om je kind te helpen kalmeren, wat een eerste vereiste is om in slaap te vallen.

  PRODUCTVEILIGHEID

  Beveiligd celsysteem: Het ingebouwde Secure Cell System en het lichte gewicht van de voorkant van de Verzwaarde Slaapzak en het Verzwaringsvest maken ze veilig in gebruik, en hun ontwerp bevordert een gevoel van rust en een verbeterde slaapkwaliteit.

  Kan gebruikt worden vanaf 8 maanden: Door het grotere gewicht van de Verzwaarde Producten kan het voor het kind moeilijker worden om zelf zijn of haar slaappositie aan te passen. Om veiligheidsredenen en om wiegendood te voorkomen, mogen de Verzwaarde Producten alleen worden gebruikt voor kinderen van 8 maanden en ouder.

  Bewegingsvrijheid: Het ontwerp van de Verzwaarde Slaapzak en het Verzwaringsvest ondersteunt de volledige bewegingsvrijheid van het kind en zorgt voor optimaal comfort.

  Geen gevaarlijke chemicaliën: We gebruiken alleen natuurlijke materialen, zonder chemicaliën. Het Verzwaringsvest en de Verzwaarde Slaapzak zijn gemaakt van de fijnste 100% biologisch katoenen jersey en flexibel interlockmateriaal, dat zeer comfortabel is voor je kind.

  Ondersteunt veilig slapen:We hebben er goed op gelet dat het vest en de slaapzak alleen aan de voorkant verzwaard zijn, omdat we willen ondersteunen dat het kind veilig op de rug slaapt. De Deense Gezondheidsautoriteit raadt slapen op de rug aan om wiegendood te voorkomen, en Moonboon ondersteunt deze aanbeveling. Het Verzwaringsvest en de Verzwaarde Slaapzak hebben daarom een achterkant met een gewatteerd en plat patroon van katoen, voor een bijzonder aangename ervaring.

  OCS-gecertificeerd en getest: De Verzwaarde Producten van Moonboon zijn grondig getest en voldoen aan de EN ISO 11092:2014 EU-norm. Ze zijn OCS-gecertificeerd en goedgekeurd, wat jouw garantie is dat de producten veilig in gebruik zijn en 100% geschikt voor baby's en kinderen.

  Geteste TOG-waarde: De verzwaarde producten hebben isolerende eigenschappen en daarom wordt hun TOG-waarde (Thermal Overall Grade) getest door een onafhankelijke derde partij om te garanderen dat ze voldoen aan de EN ISO 11092:2014-norm.

  OPMERKING:

  De informatie op deze website is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies. Raadpleeg je arts of een andere professionele behandelaar in de gezondheidszorg als je baby een medische diagnose heeft of als je je zorgen maakt over de veiligheid van je kind.