MATERIAAL GUIDE

Natuurlijke materialen van hoge kwaliteit spelen een belangrijke rol bij het maken van duurzame producten die er actief naar streven om waar mogelijk hun impact op het milieu te verminderen en de menselijke gezondheid prioriteit te geven.

Biologisch katoen

Biologisch katoen gaat lang mee, is zachter en hoewel het niet inherent hypoallergeen is, wordt het toch beschouwd als een betere keuze voor mensen met allergieën of gevoeligheden in vergelijking met conventioneel katoen. Ons biologisch katoen wordt geteeld zonder synthetische pesticiden, herbiciden of genetisch gemodificeerde organismen (GMO's), wat het risico op chemische residuen en mogelijke huidirritaties kan verminderen.

Maar het belangrijkste voordeel is de bescherming van het ecosysteem, minder waterverspilling en een veiligere werkomgeving voor de boeren en fabrikanten.

KAPOK

Onze kapok is een 100% natuurlijke en biologische vezel. Hoewel kapok van nature in het regenwoud groeit en niet door mensen hoeft te worden onderhouden, is het niet per definitie biologisch. Om ervoor te zorgen dat onze kapok biologisch is, wordt het in het wild geoogst, zonder gebruik van kunstmest, chemicaliën en pesticiden. Kapok hoeft niet behandeld te worden met chemicaliën om het veilig of gezond te maken voor gebruik door mensen, omdat het van nature gezond en veilig is.

Kapokvezels zijn van nature hypoallergeen, antimicrobieel en huisstofmijtbestendig. De kapokvezel stoot vocht van nature af, waardoor het ongeschikt is voor schimmels, mijten en bacteriën om in te gedijen. Kapok is een van de weinige regenwoudproducten die 100% biologisch is en wordt geproduceerd met zorg voor het milieu tijdens de teelt, productie en bij de fabricage van het eindproduct.

VOILE

Voile is een lichte, effen geweven stof van 100% katoen. Het heeft een hogere draadtelling dan de meeste katoenen stoffen, waardoor het zijdezacht aanvoelt. Voile is een perfecte optie voor de zomer omdat het licht, ademend en semi-transparant is. De belangrijkste kenmerken van voile van hoge kwaliteit zijn: Zijdezachte afwerking, lichte drapering, geen stretch, licht transparant, stug maar flexibel. De stof is daarom erg veelzijdig en deze eigenschappen maken het zeer geschikt voor zowel kleding als interieurdecoratie.

Natuurlijke latex

Natuurlijke latex is een product dat wordt gemaakt van het sap van de rubberboom. Het latexsap van de rubberboom bevat antibacteriële bestanddelen. Bovendien is latexsap van nature resistent tegen huisstofmijt. Het aftappen van een rubberboom om het sap te verzamelen zal de boom niet doden, zodat de boom nog vele jaren kooldioxide uit de lucht blijft halen. Latex in textiel zorgt ervoor dat het langer meegaat en aan het einde van de levenscyclus is het volledig biologisch afbreekbaar.

Kokosvezel

Kokosvezel is een natuurlijke cellulosevezel die wordt verkregen uit de schil van kokosnoten. Het is het vezelachtige materiaal dat zich bevindt tussen de buitenste schil van een kokosnoot en de harde binnenste schil. De kokosnootteelt richt zich meestal op kokosolie, -melk en -water, maar ook op andere kokosproducten zoals gedroogde kokosnoot.

Door gebruik te maken van kokosnootdoppen, een bijproduct van de kokosnootteelt, kan een afvalproduct worden omgezet in een nuttig product dat milieuvriendelijk is ontwikkeld. Kokosvezels zijn ook 100% biologisch afbreekbaar.

Boekweitdoppen

Boekweitdoppen zijn de buitenste schil van boekweitgrutten. Ze zijn een bijproduct van de voedingsindustrie, wat betekent dat een afvalproduct wordt omgezet in een nuttige bron.

Boekweitdoppen zijn van nature hypoallergeen. Dit betekent dat bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich onmogelijk in het materiaal kunnen nestelen. Een hygiënisch kussen en geschikt voor mensen met allergieën.