ONS VERHAAL

EEN PAAR WOORDEN VAN ONZE OPRICHTER

"Mijn naam is Marie.

Samen met mijn man Adam heb ik Moonboon opgericht. Toen ik zelf moeder werd, besefte ik al snel dat elk kind uniek is, met zijn eigen behoeften en eigenschappen. Er bestaat geen handleiding voor een goede nachtrust en wat voor mijn vrienden en familie werkte, werkte niet voor onze zoon.

Ontelbare uren wippen en wiegen, terwijl mijn kind nog steeds moeite had om tot rust te komen, deden me beseffen hoe cruciaal, maar ook hoe lastig goede slaap is, voor zowel baby's als ouders. Met als doel om de slaap van mijn zoon te verbeteren en de druk op ons als ouders wat te verlichten, begon ik aan een reis om een oplossing te vinden. Dit leidde tot de ontwikkeling van Moonboon en de eerste prototypes van de Moonboon Babyhangmat met de Wiegmotor.

Toen we de babyhangmat met wiegmotor voor het eerst gebruikten voor onze zoon, ontdekten we al snel dat hij niet alleen sneller in slaap viel en beter sliep in de zachte, comfortabele en geluiddempende omgeving, maar dat het ons ook de broodnodige rust gaf. Dit had ook een ongelooflijke impact op mij, waardoor ik een betere moeder werd.

Sindsdien is het onze missie bij Moonboon om producten te maken die baby's en kinderen beter laten slapen en die ons als ouders helpen om de beste versie van onszelf te zijn.

Voor ons bij Moonboon is het essentieel dat al onze producten die we ontwerpen en produceren voldoen aan vier criteria die centraal staan in de identiteit van Moonboon. Onze producten moeten veilig zijn, daarom testen we ze samen met Deense ingenieurs, en ze moeten geproduceerd worden met zorg voor het milieu, wat betekent dat we waar mogelijk natuurlijke en biologische materialen gebruiken en eerlijke arbeidsomstandigheden ondersteunen. Daarnaast zijn onze producten gebaseerd op specialistische kennis, omdat we samenwerken met slaapexperts, en tot slot vertegenwoordigen onze producten Deens design, omdat alles wat we doen wordt gedaan uit de grootste liefde voor onze kleintjes.

We hopen dat je die liefde kunt voelen in onze producten en ontwerpen."

WAT IS MOONBOON?

Onze ontwerpen zijn geïnspireerd op de maan, de nacht, diepe slaap, zoete dromen en avonturen.
Voor ons symboliseert de maan slaap terwijl 'boon', wat een zegening of een weldaad betekent, alles is wat goed is in het leven.

VEILIGHEID

Vanaf het begin is onze eerste prioriteit de veiligheid van onze producten. Daarom vinden het ontwerp, de ontwikkeling en het testen plaats in Denemarken in samenwerking met slaapexperts en Deense ingenieurs. We hebben veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelingsproces, van de eerste ideeën tot het eindproduct.

Bij Moonboon nemen we grondig testen heel serieus. We zorgen ervoor dat al onze producten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Daarom kunnen we ook met trots zeggen dat we GOTS-gecertificeerd zijn!

Een GOTS-keurmerk is meer dan een garantie dat alles biologisch is. Het keurmerk is ook een bewijs dat onze producten onder verantwoorde arbeidsomstandigheden zijn geproduceerd en een garantie voor jou dat we in elke stap van onze toeleveringsketen voldoen aan de strenge richtlijnen van het keurmerk.

EXPERTISE

Het is vanaf de allereerste dag van Moonboon onze ambitie om producten van hoge kwaliteit te maken. Velen van ons bij Moonboon zijn zelf ouders en weten net als jij dat alleen het beste goed genoeg is voor onze kinderen. Om ervoor te zorgen dat onze producten van de hoogste kwaliteit zijn, besteden we veel tijd aan het ontwikkelingsproces, doen we uitgebreid onderzoek en werken we samen met gerenommeerde slaapexperts en ouders. We zijn er trots op dat verloskundigen Moonboon's babyhangmat aanbevelen voor pasgeborenen en kinderen tot 15 kg.

Laura Faurschou heeft onze Wiegmotor ontworpen in de strakke vorm die typisch is voor Scandinavisch design en de deskundige ingenieurs van C.B. Svendsen in Kirke Værløse, Denemarken, hebben hem ontwikkeld en getest. Hierdoor vertrouwen we erop dat als je apparatuur en accessoires van Moonboon koopt, deze van de hoogste kwaliteit zijn.

ZORG VOOR HET MILIEU

We willen goed voor het milieu zorgen. Daarom zijn de producten van Moonboon zoveel mogelijk gemaakt van biologische materialen. De matrasjes in onze Babyhangmatten zijn bijvoorbeeld gevuld met kapok, een natuurlijke vezel die hypoallergeen is en geproduceerd op een manier die het 100% biologisch maakt.

Bij Moonboon richten we ons op het beschermen van mensen, dieren en het milieu. Dit betekent dat we bij voorkeur natuurlijke materialen van hoge kwaliteit gebruiken. Als een GOTS-gecertificeerd bedrijf hebben we ons verplicht om biologische materialen te gebruiken die van begin tot eind onder veilige en verantwoordelijke arbeidsomstandigheden zijn geproduceerd, waar dit ook maar mogelijk is. Je kunt er dus altijd zeker van zijn dat Moonboon's producten natuurlijk en zonder chemicaliën geproduceerd zijn.

Voor Moonboon was en is het erg belangrijk om GOTS-gecertificeerd te zijn, omdat het voor ons essentieel is dat Moonboon haar verantwoordelijkheid neemt op sociaal gebied en zorg draagt voor het milieu. Deze certificering betekent dat zorg en respect voor het milieu een integraal onderdeel is van elke fase, van productie tot verpakking, etikettering, verkoop en verzending.

SCANDINAVISCH DESIGN

Onze visie voor al onze producten is dat ze de belangrijkste kenmerken van Deens design belichamen - een minimalistische esthetiek, design dat de functie volgt, echt vakmanschap en aandacht voor detail. Het is deze esthetiek die onze ontwerpen bij Moonboon definieert en daarom vertalen we deze visie in prachtige, tijdloze producten die worden gekenmerkt door een connectie met de natuur.